torstai 24. tammikuuta 2013

Kivesveto Go-Go: Punkkia arjesta

Niin kuin tv-uutisista asti on opittu, suomalainen punk on nyt sitten taas in. Vaikka Pää Kii tai Pertti Kurikan Nimipäivät eivät todellakaan ole sieltä kehnoimmasta päästä, löytyy tästäkin maasta jumalattomasti muitakin bändejä, jotka pelailevat kirjaimellisesti samoilla opeilla, mutta joita ei kukaan ulkopuolinen taho ole puffaamassa satunnaiskuulijan tietoon.

Kouvolalainen Kivesveto Go-Go on yksi tällaisista bändeistä. Jo nimi karkottaa siveimmät ulottuviltaan, mutta suurin syy Kivareiden pysymiseen punkkareiden omana tietona on varmasti musikanttien asenne. Ihan hirveitä median haltuunottoyrityksiä en muista nähneeni. Kuitenkin yhtyeeltä on ilmestynyt mukava nippu seiskatuumaisia, joista uusimpana neljän biisin Mieti elämääs I (kansi on kökköinen mukaelma Guns´n´Rosesin Use Your Illusioneista) ep on taas aiempiin julkaisuihin (Saatana kutsuu minua -ep, split-seiskatuumainen Kakka-hätä -77:n kanssa sekä Tuplaseiska -tupla-ep) verrattuna asteen skarpimmin toteutettua rytmitaidetta.
Kivesveto Go-Go on monessakin suhteessa moniulotteisempaa tavaraa mitä päältä päin katsottuna voisi kuvitella. Esimerkiksi uudelta ep:ltä löytyvä Sunnuntai kun on omasta mielestäni ihan valmista hittikamaa. Huumoriksihan tämä krapulaidylli pitäisi kai mieltää, mutta riipaisevan totuudellinen ja totinen tuntuu olevan sen perimmäinen sanoma. Jos vaan sapuskaa tulee pöytään, ollaan elämässä valmiita mihin vaan. Vaikka parisuhteeseen. Samaan sarjaan menee neljäkymmentäyhdeksän sekuntia kellottava Aamuvuoro, jossa käydään läpi viikon lukujärjestys. Typerryttävän yksinkertaista, hölmöä ja hauskaa. Vaikutelmaa avittaa lakonisen riimittelyn jalo taito. Tällaisen käytännön prolepunkin mestarihan on tätä ennen ollut itärajalta tuleva Kyre & Duunarit.

Nassakimmin asian ytimeen Kivesvedot ovat aiemmilla levyillään osuneet ainakin hellyyttävällä saatananpalvontakuvauksella Äiti hei, kouvolalaisella rakkaustarinalla Min koti, sin koti sekä sydämellisellä selviytymiskertomuksella Tajuutsä jätkä? Sen verran asianharrastajat ovat nallin päällä olleet, että vanhemmat julkaisut saattavat olla nykyään hankalia löytää. Kotisivuja tai muitakaan hömpötyksiä ei taida olla tarjolla. Ottakaa siis haltuun jos mahdollisuus urkenee. Mieti elämääs I:n on julkaissut yhteistyössä Rock´n´Roll Bullshit Recorsd ja Ratbite Records. Kovin aktiivista nettielämää on turha odottaa niiltäkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti